Wil je dat je paard pijnvrij en soepel kan bewegen?
Je voelt je er verantwoordelijk voor dat je paard een sterk en soepel lijf heeft en je wilt de beste zorg aan je paard geven, zodat jullie zorgeloos en in balans kunnen rijden.
Maar op het moment voel je dat er 'iets' niet klopt en ben je meer aan het twijfelen dan aan het genieten met je paard.
Laat mij je helpen om de vinger op de zere plek te leggen.
Zodat je blessures en lichamelijke blokkades gedag kan zeggen
Ik zorg er met mijn behandelingen voor dat de juiste voorwaarden voor een zorgeloze training met je paard worden geschept. We gaan voor een lange termijn oplossing die ervoor zorgt dat je paard een gezond en comfortabel leven kan leiden.
Veel professionals kijken alleen naar het paard en dat is waar ik een andere weg insla.
Door naar het totaalplaatje van paard, ruiter en training te kijken, help ik jullie beiden met ontspanning en souplesse door de baan te gaan. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over blessures.
Dit is de basis van mijn behandelingen
We kijken naar het totaalplaatje
Osteopathie-plus behandelingen noem ik ze ook wel, want om jouw paard goed te kunnen helpen, bekijk ik het gehele plaatje. Ook jullie training en jij als ruiter komen dus aan bod in de behandelingen.
Een soepel en pijnvrij lijf is essentieel
Ik kan je het beste trainingsschema in de wereld geven, maar als je paard nog te veel pijn en ongemak ervaart dan heeft trainen geen zin.
Met de behandelingen werk ik aan een soepel en pijnvrij lijf, zodat het trainen een stuk makkelijker wordt.
Training is net zo belangrijk
Wanneer de voorwaarden goed zijn, bekijken we hoe we de training van je paard kunnen optimaliseren, zodat de problemen van nu weggaan en blessures in de toekomst worden voorkomen.
Dit is de aanpak die je paard nodig heeft
Met mijn osteopathiebehandelingen (die zoveel meer zijn dan dat) help ik je paard stap voor stap dat soepele lijf te bereiken. Dat doe ik niet door je paard elke week een ontspannende massage te geven (al zal je paard dat zeker niet erg vinden), maar door opzoek te gaan naar waar het échte probleem zit.
Met mijn unieke kijk vanuit de paardenosteopathie, ruiterfysiotherapie en klassieke dressuur weet ik precies wat elk aspect van de training van jouw paard nodig heeft om te zorgen voor een blessurevrij en gebalanceerd paard.
Je paard heeft namelijk geen baat bij een halve aanpak, maar heeft iemand nodig die een grondige analyse maakt van de volledige situatie.
Als je net zoals ik van mening bent dat je enkel resultaat haalt door naar het volledige plaatje te kijken, dan zijn wij een 'match'!
Eindelijk stappen vooruit maken in plaats van blijven twijfelen...
Toen je je paard net had, leek alles nog als vanzelf te gaan en gingen jullie fanatiek aan de slag. De problemen waar je in het begin tegenaan liep, ging je de komende maanden er wel uit trainen.
Maar, dat bleek toch niet zo soepel te gaan als gedacht...
Het lijkt alsof je steeds tegen een muur loopt met je paard en je wilt niet dat je paard stuk gaat door wat jij aan het doen bent.
Je besluit daarom de training aan te passen en voor de zekerheid de dierenarts te laten kijken, want 'iets' voelt er niet goed bij je paard en je hebt zelf niet de kennis in huis om te achterhalen waar het probleem zit.
Wanneer je dan geen antwoord krijgt en je voor de 10e keer een andere trainingsaanpak hebt geprobeerd zonder resultaat, weet je het niet meer...
Het plezier in het trainen raak je kwijt en je gaat steeds meer twijfelen of je je paard geen pijn doet.
Ik hoor je denken 'Goh Demi, lekker opbeurend dit. Hoe ga ik hier nu uit komen?'
Het goede nieuws is, is dat je al heel bewust bezig bent met je paardje en je al veel puzzelstukjes heb gevonden.
Het enige wat we nog hoeven te doen, is aanvullen wat er mist en ze op de juiste plek leggen.
Met de puzzelstukjes op de juiste plek kan je paard gaan dansen
Behandel wat echt nodig is
Ik geloof niet het 1x per jaar je paard even kneden om dan een jaar lang niks meer van mij te laten horen. Om de vinger echt op de zere plek te kunnen leggen, gaan we het complete plaatje doornemen en zorg ik ervoor dat je paard de zorg krijgt die echt resultaat geeft.
Als je denkt dat ik je paard even kan 'fixen', dan ben ik niet jouw behandelaar ;)
Doe wat goed is voor je paard met een passend trainingsplan
De behandeling stopt niet zodra ik weg ben. Dan is het aan jou om de training op te pakken en je paard vooruit te helpen. Om je te helpen geef ik je een trainingsplan met oefeningen en duidelijk advies mee, zodat we de volgende behandeling weer nieuwe stappen kunnen maken.
Optimaliseer je training voor langdurige resultaten
De behandelingen hebben uiteraard geen nut als ik je tijdens het trainen de oefeningen verkeerd uit laat voeren. Sterker nog, de oefeningen kunnen dan juist schadelijk zijn.
Tijdens de behandelingen kijk ik dus ook mee met je trainingen, zodat we zeker weten dat de training helpt in plaats van problemen creëren.
Oh, en ik kijk natuurlijk ook meteen of jij je paard zelf niet in de weg zit. Zie mij maar als je instructrice en behandelaar in één.
Een behandelmethode die het lichaam als een geheel ziet en niets overslaat
Dit hebben anderen al bereikt
Afgelopen 1.5 jaar liep ik tegen heel veel dingen aan: staken, bokken, schrikken en daardoor haalde ik geen plezier meer uit het werken met Gerwin.
Demi was op korte termijn beschikbaar wat heel fijn was en dezelfde week kwam ze nog langs. Gerwin moest even wennen maar liet het goed toe. Wat voor Gerwin al heel wat is want normaal is hij niet zo fan van ‘vreemde’ mensen.
Na de bandeling gaf Demi aan dat 3 behandelingen echt wel nodig waren en kregen we huiswerkoefeningen mee die ik zelf bij hem kon doen. De oefeningen waren niet moeilijk en kon ik makkelijk toepassen tussen de trainingen door. Voor de 2e behandeling merkte ik zelf al verschil in de bewegingsvrijheid die hij had en hebben toen ook een ander zadel aangeschaft via een connectie die Demi had. Ook vond ik het fijn dat ik schriftelijk via de mail of app een verslagje kreeg waar alles op terug te lezen viel.
Nu net na de 3e behandeling ben ik heel blij dat we zover gekomen zijn en dat de behandelingen van Demi zo’n goede uitwerking hebben gehad op Gerwin. Nu we groen licht hebben gehad om weer volledig te trainen kunnen we weer vol aan de slag en hebben wij samen weer het plezier terug.
- Valerie
Voor de behandeling
-
Je paard wil niet buigen en voelt stijf
-
Is de aanleuning strak en moeizaam
-
De rug van je paard is pijnlijk
-
Geen plezier in de training
-
Ze je paard steeds een misstap
-
Heb je geen idee waar je goed aan doet
-
Val je van het ene probleem in het volgende
-
Twijfel je of je geen blessures veroorzaakt
-
Ben je bang voor een lange revalidatie of hoge dierenartskosten
Na de behandeling
-
Is je paard soepel
-
Zoekt je paard zelf een fijne aanleuning
-
Krijg je geen pijnreacties meer met poetsen
-
Kijkt je paard vrolijk uit zijn ogen
-
Voelen de gangen eindelijk soepel en ruim
-
Hebben jullie plezier in de training
-
Heb je een passende training voor je paard
-
Weet je hoe je blessures bij je paard kan voorkomen
-
Houd je de dierenarts buiten de deur
Maak een afspraak voor een osteopathiebehandeling als ...
-
rijden moeizaam gaat en als een strijd voelt
-
je het gevoel hebt dat je paard meer kan, maar het lijkt alsof er een muur is waar jullie tegenaan lopen
-
je weet dat er 'iets' met je paard is, maar je weet niet wat
-
je klaar bent met twijfelen en nu écht aan de slag wil met het oplossen van jullie problemen
-
je je paard graag blessurevrij wil houden
-
je zeker wil weten dat de training passend is voor je paard
-
je hulp wil bij het weer in balans krijgen van je paard (ook als ze al geblesseerd zijn)
-
je eindelijk dat gebalanceerde duo met je paard wilt gaan vormen
-
Osteopathiebehandeling van jouw paard, waarbij ik de weefsels weer soepel en los maken
-
Een grondige bewegingsanalyse met uitleg over mijn bevindingen
-
Uitleg over huiswerkoefeningen, zodat je zelf goed kan uitvoeren
-
Meekijken met jullie trainingen en op maat advies voor een passende training
-
Extra tips en trics voor het verbeteren van jouw zit, zodat je je paard niet in de weg zit
-
Een behandelverslag in de mail met bijbehorend trainingsplan
-
Nazorg in de vorm van contact via Whatsapp (je mag mij altijd vragen stellen of beeldmateriaal opsturen voor advies)
Dit is allemaal onderdeel van de behandelingen:
-
Kan ik ook zonder pijnklachten ruiterfysiotherapie krijgen?Ik behandel alleen met (ruiter)fysiotherapie als dit medisch noodzakelijk is. Pijnklachten kunnen daar een onderdeel van zijn, maar ook stijfheid, balans- of coördinatieproblemen, wanneer je aan het revalideren bent of net klaar bent vallen hier ook allemaal onder. Wil je echt aan je zit werken en heb je (momenteel) geen lichamelijke klachten dan kan je je inschrijven voor de workshop 'Zit in balans'. Heb je al een keer meegedaan met de workshop dan kan je ook een afspraak maken voor een houding en zit-les
-
Kan ik ook bij jou terecht voor normale fysiotherapie?Jazeker, ruiterfysiotherapie valt onder de algemene fysiotherapie, alleen heb ik een specialisatie in ruiters. Je kan dus ook gewoon bij mij terecht voor lichamelijke klachten die je door een regulier fysiotherapeut laat behandelen. Uiteraard voldoe ik netjes aan de kwaliteitseisen die nodig zijn om als fysiotherapeut te mogen werken. Zo ben ik BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van de beroepsgroep. Ook volg ik nascholing om mijn kennis up-to-date te houden.
-
Wat kost een sessie ruiterfysiotherapie?Een behandeling (ruiter)fysiotherapie kost 37 euro. Dit is voor een afspraak bij mij op locatie in Almkerk of Chaam. Wanneer ik op locatie bij jou kom, komen hier nog reiskosten bij. Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op: https://www.balanced-equitation.com/afspraakmaken Wanneer je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie bent, kan je een deel van de kosten voor de behandeling (niet de reiskosten) vergoed krijgen. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar, welke vergoeding ze bieden bij niet gecontracteerde fysiotherapie.
-
Waar vindt de behandeling plaats?Dat is afhankelijk van ons doel. Ik behandel in Almkerk, Chaam of bij jou op stal. De eerste (paar) behandelingen spreken we af in Almkerk of Chaam. Nadat we de basis gelegd hebben, kunnen we bij jou op stal afspreken om te kijken naar het rijden.
-
Heb ik een verwijzing nodig voor ruiterfysiotherapie?Nee, de algemene fysiotherapie en dus ook ruiterfysiotherapie is voor iedereen toegankelijk. Heb je een verwijzing meegekregen dan is het belangrijk dat je deze wel meeneemt naar de eerste behandeling.
-
Wordt ruiterfysiotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?Ja, deels wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Ik heb geen contract afgesloten met zorgverzekeraars, wat betekent dat dit gevolgen heeft voor de vergoeding vanuit je aanvullende verzekering. Fysiotherapie zit al jaren niet meer in het basispakket, dus je vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering die je afgesloten hebt. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan betaal je de behandelingen altijd zelf. Het maakt dan niet uit of je fysiotherapeut een contract heeft of niet. Wanneer je een restitutiepolis (vrij zorgkeuze) hebt, heb je recht op de vergoeding van de zorgkosten die je maakt. Vaak wordt dan het volledige bedrag van de behandeling vergoed. Heb je een naturapolis? Dan wordt bij de keuze voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder een percentage van de gemaakte zorgkosten vergoed. Het percentage wat vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar en aanvullende verzekering. Neem bij twijfel altijd contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen wat je vergoed krijgt bij niet-gecontracteerde fysiotherapie.
-
Kan jij mijn paard net zo goed helpen als een dierfysiotherapeut of chiropractor?Osteopathie, dierfysiotherapie en chiropractie verschillen in theorie en behandeling inderdaad van elkaar. Wel hebben deze behandelmethode allemaal als doel om jouw paard weer soepel en pijnvrij te krijgen. Het belangrijkste is dat degene die je paard behandelt een gedegen vooropleiding heeft gehad. Dat wil zeggen een volledig afgeronde opleiding om paarden te behandelen+ (para)medische achtergrond zoals dierenarts of fysiotherapeut. De medische achtergrond is belangrijk om problemen te kunnen signaleren en de juiste behandeling toe te kunnen passen zonder schade aan te richten. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Vluggen Institute for Equine Osteopathy en heb daarnaast de 4-jarige HBO opleiding tot humaan fysiotherapeut afgerond. Naar mijn mening is de behandelaar belangrijker dan de behandelmethode die ze gebruiken. Dus lang verhaal kort; ja, ik kan jouw paard net zo goed behandelen als een dierfysio of chiropractor. Mocht ik denken dat je paard baat heeft bij een andere behandelmethode dan laat ik je dit weten.
-
Wat kost een behandeling?Een behandeling paardenosteopathie kost €100 exc. reiskosten. Dit is inclusief bewegingsanalyse, behandeling, behandelverslag en meekijken met de training.
-
Hoeveel behandelingen heeft mijn paard nodig?Voorafgaand aan een behandeling kan ik NOOIT zeggen hoeveel behandelingen je paard nodig gaat hebben. Behandelaars die menen jouw paard in één keer te kunnen 'fixen' nog zonder je paard gezien te hebben, zou ik snel van wegrennen. De algemene vuistregel is wel, hoe langer het probleem al bestaat des te langer duurt het voordat het lijf gewend is aan een nieuwe balans. Dat betekent ook dat dit soort paarden vaak meer behandelingen nodig hebben dan problemen die korter (< 3 maanden) bestaan. Daarom is het zo belangrijk om je paard altijd op tijd te laten controleren.
-
Hoe lang duurt een behandeling?Ik plan standaard 60 minuten in voor een osteopathiebehandeling. Dit doe ik om een planning te kunnen maken en jou een indicatie geven van de tijd die we kwijt zijn. Dit betekent niet dat een behandeling ook altijd 60 minuten duurt. Ik doe binnen deze tijd wat nodig is en soms betekent dit dat ik eerder mijn doel bereikt heb. Er kunnen dus ook geen rechten ontleend worden aan het aantal minuten dat een behandeling duurt. Wanneer ik langer bezig ben, breng ik dit ook niet in rekening ;) Je kan er vanuit gaan dat ik je paard altijd de best mogelijke zorg probeer te geven.
-
Hoe vaak moet ik mijn paard laten controleren?Mijn advies is om je paard minimaal elke 6 maanden te laten controleren door een gediplomeerd behandelaar. Ben je fanatiek aan het trainen, heb je een jong paard of zit je paard in een revalidatietraject (of net klaar) dan adviseer ik om elke 3 maanden een controle te plannen, aangezien deze paarden sneller problemen kunnen ontwikkelen. Soms wordt één keer per jaar geadviseerd, maar in een jaar tijd kunnen makkelijk blessures ontwikkeld worden die voorkomen hadden kunnen worden als ze eerder ontdekt waren. Klik hier om een controleafspraak in te plannen.
-
Mijn paard is al geblesseerd en moet rust houden. Kan je dan alsnog helpen?Wanneer je paard geblesseerd is en een diagnose heeft gehad van je dierenarts dan kunnen we de opties voor een behandeling en revalidatietraject bespreken. Belangrijk is dat we de behandeling altijd in samenspraak met je dierenarts doen. De mogelijkheden verschillen heel erg per situatie, dus je kan het beste contact met mij opnemen en dan bespreken we samen de mogelijkheden.
-
Kom je ook op locatie om te behandelen?Je bent van harte welkom op mijn locatie in Chaam. Waar we onder andere beschikken over een ruime behandelruimte, 20x60m rijbak met Agterberg-bodem, harde en zachte voltes voor het bewegingsonderzoek en ruime boxen voor je paard om te wachten. Verder rij ik regelmatig routes richting Utrecht, Ede/Tiel en tussen Breda, Den Bosch en Tilburg. Voor meer informatie over mijn werkgebied en reiskosten ga naar deze pagina: https://www.balanced-equitation.com/afspraakmaken
-
Mijn paard is kreupel. Kan osteopathie dan helpen?Wanneer je ziet dat je paard kreupel is, is het belangrijk dat je eerst een dierenarts grondig onderzoek laat doen. Heeft er al een dierenarts naar jouw paard gekeken? Dan kom ik graag bij je langs om je paard en jou te helpen met die kreupelheid. Als er een diagnose is gesteld, ontvang ik graag de behandelverslagen voorafgaand of aan het begin van de behandeling. Heb ik het idee dat er iets over het hoofd gezien is, dan geef ik je een behandelverslag mee waarmee je terug kan gaan naar de dierenarts voor aanvullend onderzoek.
-
Wanneer starten we?1 juli 2024 starten we met een nieuwe groep. Er zijn deze keer 20 plaatsen beschikbaar, dus wees er op tijd bij.
-
Waar en wanneer zijn de trainingsdagen en feedback calls?We trappen het traject samen af op 1 juli 2024 met de eerste Feedback Call! Voor elk traject plannen we 8 trainingsmomenten in. 4 daarvan zijn er in Rhenoy en 4 zijn er in Chaam. Je mag zelf bepalen voor welke trainingsdagen je je in wilt schrijven. Zodra je je ingeschreven hebt ontvang je een mail waarin je kan aangeven welke data je mee zou willen doen. Trainingsdagen in Rhenoy: - Zondag 7 juli 2024 - Vrijdag 9 augustus 2024 - Zondag 15 september 2024 - Vrijdag 25 oktober 2024 Trainingsdagen in Chaam: - Woensdag 3 juli 2024 - Zaterdag 10 augustus 2024 - Woensdag 11 september 2024 - Zaterdag 26 oktober 2024 De Feedback Calls zijn online en zijn wisselend op maandag- of donderdagavond van 19.00 - 20.00. De definitieve data ontvang je na inschrijving.
-
Wat als ik een dag/sessie niet mee kan doen?Je hebt ruime opties met betrekking tot de trainingsdagen, maar als het echt niet lukt om bij vier trainingsdagen te zijn dan kan je deze in het volgende traject een keer inhalen. De dagen zijn zo ingericht dat ook als je niet een hele dag aanwezig kan zijn, je toch mee kan doen! Verder hebben we in november en december nog ruimte ingepland voor extra trainingsmomenten. Wanneer je een Feedback Call mist, kan je deze onbeperkt terugkijken. Je kan je vragen, dus altijd insturen en dan kan je het antwoord later terugkijken. Geen excuus dus om niet mee te doen!
-
Voor wie is dit traject geschikt?Voor ruiters die op een paardvriendelijke manier met hun paard willen trainen en bereid zijn de tijd en moeite te nemen om zichzelf en hun paard te ontwikkelen. Wat vraagt dit van jou? Inspanning, het richten van energie op de juiste plek. Want nee, het komt niet uit de lucht vallen; je zult ervoor moeten werken. Maar met het 2balance Traject maken we leren leuk voor jou en je paard. En dat verschil wil jij ervaren! We gaan voor een groep gemotiveerde ruiters die graag het beste voor hun paard en zichzelf willen
-
Wat als ik mijn paard niet mee kan nemen naar de trainingsdagen?Door omstandigheden kan het zijn dat je je paard op dit moment niet mee kan nemen naar de trainingsdagen. Dit is geen enkel probleem. Op de trainingsdagen ben je van harte welkom om mee te kijken met de andere trainingen en er zijn genoeg mogelijkheden om jou ook vanalles te leren zonder dat je je paard mee hebt. Zo beschikken we over lespaarden en oefenmateriaal waarbij we perfect kunnen helpen met je droomdoel. Door extra beeldmateriaal in te sturen voor de Feedback Calls, haal je alsnog het maximale uit het traject! Dat je je paard niet mee kan nemen, hoeft je dus niet tegen te houden!