top of page

RUITERS DIE JE VOOR ZIJN GEGAAN

Vraag je je af wat ik voor jou kan betekenen? Hieronder lees je de ervaringen van ruiters die je voor zijn gegaan en met mijn hulp hun vicieuze cirkel hebben weten te doorbreken. 

Cimmy-lou & Rogan 

Via via ben ik Demi gaan volgen op Instagram. Omdat ik met Rogan helemaal vastliep en het rijden geen rijden meer was maar vechten, zocht ik naar andere manieren. De eerste les was met bit, wielsporen en een zweep. Nu, een jaar later, rijden we zonder sporen, bitloos en soms zonder zweep. 
De manier van lesgeven, het kijken naar het totaalplaatje en de combi met het behandelen van het paard is zo fijn. Rogan heeft er nog nooit zo goed uitgezien en fijn gelopen. Mijn zit is zoveel verbeterd en we rijden weer met plezier. 

Valerie & Gerwin

Mijn naam is Valerie Straver en Ik heb mijn paard nu bijna 5 jaar. Afgelopen 1.5 jaar liep ik tegen heel veel dingen aan: Staken, bokken, schrikken en daardoor haalde ik geen plezier meer uit het werken met Gerwin. Daarom heb ik vorig jaar besloten om mijn trainingswijze te veranderen.

 

Meer structuur en meer kennis vergaren waardoor we de hulpteugels achter ons gingen laten en een bredere kijk kregen op het werken met paarden in plaats van alleen het rijden en meer signalen leren lezen waar Ger nu eigenlijk aangaf. Stap 1 in de goede richting maar toch was het plezier nog niet daar waar het moest zijn en de problemen waren ook niet over. In het voorjaar van 2023 zijn we daarom begonnen met Grondwerklessen van Anneke Rombouts. Tijdens de les van Anneke gaf zij mij de tip om Demi is te benaderen om Gerwin te laten behandelen want we waren al veel verder gekomen waar liepen lichamelijk toch tegen een muur aan.

 

Demi was op korte termijn beschikbaar wat heel fijn was en dezelfde week kwam ze nog langs. Gerwin moest even wennen maar liet het goed toe. Wat voor Gerwin al heel wat is want normaal is hij niet zo fan van ‘vreemde’ mensen. Na de bandeling gaf Demi aan dat 3 behandelingen echt wel nodig waren en kregen we huiswerkoefeningen mee die ik zelf bij hem kon doen. De oefeningen waren niet moeilijk en kon ik makkelijk toepassen tussen de trainingen door. Voor de 2e behandeling merkte ik zelf al verschil in de bewegingsvrijheid die hij had en hebben toen ook een ander zadel aangeschaft via een connectie die Demi had. Ook vond ik het fijn dat ik schriftelijk via de mail of app een verslagje kreeg waar alles op terug te lezen viel. Tijdens de 2e behandeling keek Demi goed hoever ze kon gaan bij Ger waardoor ze al veel meer kon behandelen dan de 1e keer. Tussen de 2e en 3e behandeling kregen we nog meer oefeningen mee die we konden oefenen en gaf ze training tips mee wat we konden oppakken en wat nog niet. Nu net na de 3e behandeling ben ik veel blij dat we zover gekomen zijn en dat de behandelingen van Demi zo’n goede uitwerking hebben gehad op Gerwin. Nu we groen licht hebben gehad om weer volledig te trainen kunnen we weer vol aan de slag en hebben wij samen weer het plezier terug.

Annelies & de paardjes 

Djairo

Een lange zoektocht met veel trainingen en gezondheidsbehandelingen hebben bijgedragen om Djairo goede gezondheid en 'relaxed' gedrag te kunnen bieden. Echter bleef het altijd hangen op net-niet-helemaal en bleven dezelfde behandelingen zich herhalen. Totdat Demi - als nieuweling - voorstelde om hem te onderzoeken op littekenweefsel als gevolg van castratie. Na onze vele gesprekken had ze het vermoeden dat daar het merendeel van de problematiek vandaan kon komen. Niet eerder had iemand me daarop gewezen. Na twee behandelingen heeft Djairo een transformatie doorgemaakt zowel fysiek als mentaal. Hier bleek dus inderdaad zijn pijn en ongemak vandaan te komen. Groot compliment voor Demi haar gedrevenheid om te blijven onderzoeken hoe ze een paard kan helpen! 

 

Mayra

Mayra heeft op haar 22 jarige leeftijd veel energie en uithoudingsvermogen. Ze heeft dat altijd gehad echter haar lichaam zit haar vaak in de weg. Ze heeft een zwakke onderrug en met het stijgen van de leeftijd werd ze steeds stijver. Ik zat in dubio. Een power paard met pensioen laten gaan? Niets meer doen met een paard wat altijd bij het hek staat omdat ze mee wil naar het bos? Met de goede hulp van Demi een plan gemaakt om te zien of Mayra nog in staat was om fysiek veel krachtiger en soepeler te worden. We hadden geen tijdspad afgesproken, maar zijn gaandeweg gaan monitoren of het plan voor Mayra uitvoerbaar was. Maanden hebben we geoefend met werken-aan-de-hand, balken training, fysiotherapie oefeningen, osteopathie behandelingen. Het resultaat was ver boven verwachting, verbluffend gewoon. Mayra is nu op haar 22e fysiek en mentaal enorm fit. Zonder Demi haar deskundigheid en ondersteunende gesprekken, sparrings momenten was dit zeker niet gelukt!

Libre

Demi is in staat geweest om Libre op een gezonde, gebalanceerde manier te laten bewegen. Dit heeft ze opgebouwd vanuit grondwerk naar rijden. Libre was bijzonder 'scheef' van nature en de opbouw naar het rijden liet zien dat daar tijd voor nodig was om Libre te helpen haar lichaam soepel te leren gebruiken. Demi heeft een kennisrijk en verfijnd inzicht hoe ze haar eigen lichaam en gedrag kan inzetten om een paard echt te helpen bij gezond lichaamsgebruik en goed welbevinden. Een gouden combinatie!

Nu Demi ook een bevlogen Osteopaat is ben ik dankbaar dat ze mijn paarden daarmee ook wil helpen. Daarnaast brengt ze haar rijtechnische kennis eenvoudig en snel toepasbaar over. Daarin weet ze je scherp te houden dat je altijd het goede moet doen ten behoeve van de gezondheid van je paard. 

Hilde

Demi kijkt in haar lessen goed naar wat de combinatie nodig heeft en sluit aan bij het niveau van zowel ruiter als paard. Demi bezit veel kennis over de anatomie van zowel mens als paard, wat maakt dat ze gerichte oefeningen inzet in haar lessen. Ik heb regelmatig praktische tips gekregen over mijn houding en zit, deze is dan ook erg verbeterd het afgelopen jaar. Ook de paarden zijn sinds de lessen bij Demi ontzettend vooruit gegaan, hebben meer kracht ontwikkeld en samen hebben we plezier in het werk. 

Demi is een vriendelijke, rustige en duidelijke instructrice die goede uitleg kan geven en je weet te motiveren om zowel jezelf als je paard naar een hoger niveau te tillen. 

Bowyn

Omdat Demi bij de eerste les al het grootste probleem vond waar ik en mijn paard tegenaan liepen, wist ik dat het wel goed zat. Voorheen had nog niemand dit weten te vertellen. 

Ze kijkt met veel oog voor detail naar het lichaam van het paard, de ruiter en de combinatie samen. In de les ben je continu bezig met oefeningen en het verbeteren van jezelf en je paard. Tussendoor belonen is daarbij een must. 

Je leert hoe je zelf moet voelen en kijken en krijgt daarbij ook oefeningen voor op en naast je paard. Met de handige tips kan je jezelf thuis ook blijven verbeteren.

Jolanda

Beste Demi,

We hebben een Haflinger van vier jaar oud. Samen met zijn vriendje Rogan is hij twee weken lang bij jou in training geweest. Hij heeft het geweldig gedaan en ook heel veel geleerd. Ik heb jou ervaren als een hele geduldige deskundige vrouw met goede adviezen. Jammer dat we aanstaande maandag en dinsdag niet met jou een boot camp kunnen doen. Wij houden ons van harte aanbevolen voor de volgende keer en kijken graag uit naar de volgende training. Ik kan iedereen jou aanbevelen.

Groetjes

bottom of page