top of page

OVER MIJ 

Mijn naam is Demi de Jong en ik ben bevlogen paardenliefhebster. Voor mij is het belangrijk dat het werken met onze paarden op een duurzame en eerlijke manier gebeurt.  

In mijn rijcarrière ben ik al veel paardeneigenaren tegengekomen die in een vicieuze cirkel lijken te zitten met hun paard. Elke poging om de problemen op te lossen, lijkt niets te brengen. 
Toen ik mijn eerste eigen paard kocht, liep ik ook tegen deze problemen aan. Mijn paard vertoonde vage klachten, zat niet lekker in haar vel, had blessures en trainingen met haar waren altijd een gevecht. Ik liet haar regelmatig nakijken door de dierenarts en behandelen door een therapeut, maar dit hielp niets. Ook goedbedoelde adviezen zorgde uiteindelijk alleen maar voor meer verwarring.

DSC07628 (6).JPG

Pas toen ik het complete plaatje ging bekijken, is het me gelukt om onze vicieuze cirkel te doorbreken. Dit vergde echter veel kennis en kunde en het was een hele zoektocht om alle informatie die ik tegen kwam op de juiste manier toe te passen.  Die zoektocht heeft mij ondertussen al naar veel verschillende plekken geleid. Van werken als een 'working student' op stallen in Portugal en Duitsland om te leren wat klassieke dressuur inhoudt tot het volgen van meerdere opleidingen tot therapeut. Ik rustte niet (en nog steeds niet, want je blijft altijd leren) totdat ik alle aspecten van het trainen van paarden had doorgespit.  

Aangezien ik weet hoe moeilijk en verwarrend het kan zijn om als paardeneigenaar de juiste keuzes te maken, ben ik ruiters gaan helpen om hun vicieuze cirkel te doorbreken. Doordat ik mij gespecialiseerd heb in zowel de training als behandeling van ruiter en paard, kan ik eigenaren het gehele proces begeleiden. Dit heeft geleid tot een holistische manier van trainen, die veel verder gaat dan de trainingen zelf. Hierdoor kunnen we cirkels doorbreken die anders niet gebroken hadden kunnen worden.  

Het is daarom mijn missie geworden om paardeneigenaren een plek te bieden waar ze alle begeleiding en hulp kunnen krijgen om de vicieuze cirkel van hun paard en henzelf te doorbreken en weer optimaal te kunnen presteren en genieten. 

MIJN TOOL BOX

OSTEOPATHIE 

Een osteopaat beschouwt het paardenlichaam als één geheel. Een blokkade ergens in het lichaam kan een kettingreactie veroorzaken. Ik kijk in de behandeling bijvoorbeeld naar spieren, gewrichten, zenuwen, bloedvaten en organen. Door het lichaam als een geheel te behandelen, kunnen deze kettingreacties verbroken worden en wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te herstellen.

Mijn 3-jarige opleiding tot paardenosteopaat heb ik gevolgd en succesvol afgerond aan het Vluggen Instituut voor Equine Osteopathy and Education.

Doordat ik ook als instructrice/trainster werkzaam ben, kan ik goed in de gaten houden wanneer een behandeling weer nodig is en kan ik kleine blokkades die ik opmerk tijdens de les snel verhelpen. 

RUITERFYSIOTHERAPIE

Een fysiotherapeut is expert op het gebied van het bewegingsapparaat van de mens. Ook als je zelf lichamelijke klachten ervaart kan ik je dus helpen. De kennis uit deze opleiding gebruik ik onder andere om je helpen heel gericht op én naast het paard te trainen. Bovendien zijn er veel overeenkomsten in anatomie tussen paard en mens en kan ik de trainingsprincipes van fysiotherapie ook toepassen op de training van jouw paard. 

Hierdoor kan ik je naast de behandeling, oefeningen meegeven die speciaal gericht zijn op de unieke situatie van jezelf en jouw paard. 

In 2022 heb ik mijn HBO Bachelor Fysiotherapie aan de Avans Hogeschool behaald. 

ZITLES

Wanneer je als ruiter in balans zit, kan je paard ook in balans bewegen. Onafhankelijk zitten in alle gangen is de absolute basis voor elke ruiter en verdient daarom de nodige aandacht. Door je eigen houding te verbeteren, zal je merken dat je paard ook beter gaat bewegen en blokkades wegblijven.

Om jouw gewoontes te doorbreken maak ik gebruik van onder andere Centered Riding, ruiterfitness en nog veel meer oefeningen die gericht zijn op het vergroten van je lichaamsbewustzijn. 

In 2017 heb ik mijn diploma tot Centered Riding instructrice level 1 behaald. 

KLASSIEKE DRESSUUR 

Goede training is een absolute voorwaarde als je jullie vicieuze cirkel wil doorbreken. Een behandeling kan effectief zijn, maar bij de verkeerde training kunnen de problemen weer net zo snel terug komen of zelfs erger worden. 

Om je paard zo lang mogelijk gezond te houden, leer ik je aan de hand van de klassieke dressuur hoe je je paard zo optimaal mogelijk kan laten bewegen. Een zachte hand, verticale & horizontale balans en het correct uitvoeren van oefeningen zoals de zijgangen staat in deze trainingen centraal. 

Mijn kennis en vaardigheden in de klassieke dressuur heb ik onder andere opgedaan in mijn tijd als 'working student' bij Francisco De Bragança in Portugal en Anja Beran in Duitsland. 

MATERIALEN 

Naast de trainingen en behandelingen maak ik ook gebruik van verschillende materialen, zoals Franklin ballen, fitnessmateriaal en supplementen. Voor vaste klanten is het mogelijk gebruik te maken van deze materialen op de momenten dat ze het nodig hebben. Op deze manier kan ik je ook ondersteunen op het moment dat ik er niet ben. 

About: Services
bottom of page